پربحث ها
اخبار اقتصادی
با ۷۰ هزار میلیارد تومان شستای جدیدی راه میاندازیم/
سازمان تامین اجتماعی کیسه بکس دولتها شده است/ ۶۵ درصد از هلدینگ درمان سازمان را فروختند/ ۵ درصد از سهام شستا به بازنشستگان واگذار شود
معاون دبیرکل خانه کارگر گفت: اگر دولت ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از طلب سازمان را در قالب تهاتر اموال پرداخت کند، با ۷۰ هزار میلیارد تومان آن یک شستای جدید راه میاندازیم و با ۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر برای سه سال همسانسازی مستمریها را اجرایی میکنیم.
به گزارش کارگر آنلاین، «حسن صادقی» در نشست اینترنتی کارگر ایران که امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین) با موضوع عرضهی شستا در بورس برگزار شد، با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی پس از انقلاب همواره کیسهی بکس دولتها شده است، گفت: این در حالی است که این سازمان یک تعاونی ملی است که برای حفظ و ذخیره ارزش داراییها و سرمایههای کارگران ایجاد شده است.
وی افزود: تنها صندوق تامین اجتماعی که اتکایی به دولت ندارد، سازمان تامین اجتماعی است که حتی وظایف حاکمتی دولت را هم برعهده گرفته است. در این میان شستا به بورس پا گذاشته است تا در حوزهای دیگر یعنی سهامداریی از داراییهای بیمهشدگان حفظ ارزش کند. فارغ از اینکه بازار بورس ایران فاقد شفافیت است و شاخصهای بورس هم براساس دستور بالا و پایین میروند، نمیتوانیم در مورد بورسی شدن شستا غیرعلمی و شعاری صحبت کنیم.
معاون دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه بورس در همین حال که ایراداتی دارد مزایایی هم دارد، گفت: تاکنون شستا تحت اختیار ما نبود و سهام شرکتهای ارزشمند آن مانند تیپیکو که جزء ارزشمندترین شرکتهای شستا است، را واگذار کردند؛ البته میگویند سهام آن را به جای دوری ندادهایم و این جیب به آن جیب کردهایم، منظورشان واگذاری آن به صندوق بیمه اجتماعی است.
وی افزود: اما تعبیر این جیب به آن جیب غلط است. در مورد سایر هلدینگها هم اتفاقات مشابهی رخ داد، مانند هلدینگ درمان سازمان تامین اجتماعی که در سالهای گذشته مدیران عامل سازمان تامین اجتماعی، ۶۵ درصد آن را فروختند. از این میزان تنها ۳۵ درصد در اختیار بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی است.
صادقی تصریح کرد: اخیرا تنها در یک مورد ۳ هزار میلیارد تومان از اموال سازمان تامین اجتماعی را فروختند و صرف پرداخت بدهی سازمان به وزارت بهداشت کردند؛ بدهی که از محل طرح تحول نظام سلامت طرحی با هزینههای گزاف برای نظام درمانی کشور از جانب دولت ایجاد شد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه اگر دولت طلب سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند، امکان ایجاد سه شرکت مانند شستا را داریم، گفت: بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است اگر تنها ۱۰۰ هزار میلیارد تومان آن را در قالب واگذاری میادین نفتی، بنادر و... به سازمان تامین اجتماعی واگذار کند، با ۷۰ هزار میلیارد تومان آن یک شستای جدید راه میاندازیم و با ۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر، برای سه سال همسانسازی مستمریها را اجرایی میکنیم.
وی با بیان اینکه به «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد دادم که دولت تنها ۵ درصد از سهام شستا را از طریق بانک رفاه کارگران به بازنشستگان واگذار کند، گفت: اینگونه هر بازنشسته با خرید میزانی از سهام شستا میتواند از سودآوری آن در بورس بهرهمند شود، اقساط آنهم توسط بانک رفاه کارگران که مستمری بازنشستگان را به حسابهایشان واریز میکند، از روی همین مستمری کسر میشود. وزیر کار هم به من اعلام کرد که نامهی آن را میزنم تا در دستور کار قرار گیرد.
معاون دبیرکل خانه کارگر، افزود: شستا برای دولتها، عروس بزک کردهای است که میخواهند آن را به عقد دامادهای مختلف درآورند اما ما میدانیم که شستا در نهایت باید با تعامل با بیمهشدگان و رعایت سهجانبهگرایی اداره شود. من از دولت میخواهم که تنها به سراغ شستا نیاید و سراغ سایر صندوقهای بازنشستگی مانند کشوری و نفت هم برود و سهام آنها را وارد بورس کند. اگر خوب است پس برای همه خوب است و اگر بد است برای همه بد باشد.
وی افزود: به هر تقدیر اگر اموال فروخته شدهی شستا صرف سرمایهگذاری در بورس شود میتوانیم آن را حفظ ارزش کنیم؛ در غیر این صورت آن را از دست میدهیم؛ ضمن اینکه بورس بهترین فرصت برای نظارت بر شستا است.
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
نظر خود را ثبت کنید